Hozzávalók:
- 2 csomag Kisfüstös sült sonkás csirkemell (hosszában elvágva)
- 80 dkg burgonya (salátának való pl. kifliburgonya)
- 8 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 1 ek porcukor
- 1 tk durvára darált bors
- 1 fej lila hagyma
- 1 tk szerecsendió
- 2 ek víz
- só
- 4 db közepes csemege uborka
- 4 szelet bacon
- friss petrezselyem
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
- étolaj a sütéshez
Elkészítés:
1.A burgonyát meghámozzuk, megmossuk majd felszeleteljük és sós vízben megfőzzük, ügyelve hogy ne essen szét. Amikor kész akkor leszűrjük és hagyjuk kihűlni
2.A majonézt, mustárt, porcukrot, sót, finomra vágott lila hagymát, szerecsendiót, borsot és a vizet összekeverjük mártás sűrűségűre. Amikor a burgonya kihűlt összeforgatjuk a mártással. (jót teszi neki pár óra állás tálalás előtt).
3.A csirkemelleket hosszában ketté vágjuk majd a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa panírozzuk) Fűszert nem igényel mert a Kisfüstös csirkemell már alapból fűszeres
4. Az olajat amiben a csirke mellett sütni fogjuk felhevítjük és a csirkemellek előtt ropogósra sütjük benne a bacont, amit sütés után hagyunk kihülni és morzsákra törjük.A bacon után mehet az olajba a bepanírozott csirkemell.
5. Tálalás előtt felkockázzuk a csemege uborkát, felaprítjuk a petrezselymet és ezeket is beleforgatjuk a burgonya salátába aminek a tetejét a bacon morzsával megszórjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!