Joghurtos-almás céklasaláta füstölt paprikás csirkemellel, pirított dióval

Hozzávalók:

  • 2 csomag Kisfüstös paprikás csirkemell
  • 4 db nagy fej cékla
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 1 ek mustár
  • 1 tk kakukkfű
  • 3 tk porcukor
  • 2 tk frissen őrölt bors
  • 1 g. reszelt fokhagyma
  • 1 marék dió
  • 2 db alma (lehetőleg granny smith zöldalma)

Elkészítés:

1. A céklákat 170 fokos sütőben fóliával letakarva egészben megsütjük kb 1 óra alatt.Amikor megsült és kihült megpucoljuk és kb 1-1,5 cm-es kockára vágjuk fel.

2. A joghurtból, mustárból a só, bors, porcukor, fokhagyma és kakukkfű hozzáadásával egy mártást készítünk.

3. Az almát tetszőlegesen felszeleteljük majd minden eddig előkészített hozzávalót óvatosan összekeverünk.

4. A diót durvára vágjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk

5. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk majd a kiadagolt céklasalátára tesszük végül pedig megszórjuk a pirított dióval.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük