Hozzávalók:
- 2 csomag Kisfüstös paprikás csirkemell
- 4 db nagy fej cékla
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 1 ek mustár
- 1 tk kakukkfű
- 3 tk porcukor
- 2 tk frissen őrölt bors
- 1 g. reszelt fokhagyma
- 1 marék dió
- 2 db alma (lehetőleg granny smith zöldalma)
Elkészítés:
1. A céklákat 170 fokos sütőben fóliával letakarva egészben megsütjük kb 1 óra alatt.Amikor megsült és kihült megpucoljuk és kb 1-1,5 cm-es kockára vágjuk fel.
2. A joghurtból, mustárból a só, bors, porcukor, fokhagyma és kakukkfű hozzáadásával egy mártást készítünk.
3. Az almát tetszőlegesen felszeleteljük majd minden eddig előkészített hozzávalót óvatosan összekeverünk.
4. A diót durvára vágjuk és száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk
5. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk majd a kiadagolt céklasalátára tesszük végül pedig megszórjuk a pirított dióval.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!